Hur blir man Divemaster hos Halmstad / Ljungby Divers?

Detta är första steget i din professionella karriär inom dykning.

En del tar kursen för att de vill arbeta med dykning, andra går Divemaster kursen för att lära sig ytterligare om dykning.

Divemaster är med instruktören och planera och hjälpa till att genomföra kurser och utfärder. DM kurs är förhållandet annorlunda. Du ska nu utveckla en förståelse för uppbyggnaden av PADIs kurser. Detta gör din instruktör till mer av en mentor och

lektionerna blir ofta diskussioner. Din roll är att se till att andra dykare har det bra och säkert kan genomföra sina dyk, att lösa problem som kan uppkomma och att vara som en resurs för instruktören.

Efter avslutad kurs här du hela världen som arbetsplats med alla möjligheter det innebär!
Som PADI Divemaster har du möjlighet att vara aktiv som dykguide eller att hjälpa till i utbildningen av elever. Du håller uppfräschningskurser på egen hand, och har du varit med på 4 provdyk med instruktör så får du även hålla egna provdyk som DSD Leader.

I kursen utökar du dina teoretiska kunskaper genom självstudier, e-learning och teoriprov. Givetvis har du hela tiden kontakt med din instruktör under teoridelen och naturligtvis kan får teori undervisningar om du vill det.

I poolen ska du göra olika simprov, lär dig och visa att du behärskar alla övningarna du gjorde på din grundkurs och vara med och assistera under olika kurs, provdyk och uppfräschningskurs, så kallad Refresh. Vi använder oss också mycket av scenarios med erfarna dykare för att du ska få öva under säkra former.  Du får vara med oss i poolen så många gånger du vill och övar.

Utomhus ska du guida dykare, göra en dykkarta, göra djupdyk, navigationsdyk, och sökdyk samt rescueövningar. Du ska också vara med på minst ett grundkurs och några fortsättningskurs. Om du vill vara med på flera kurser så har du möjlighet till det!

 

Förkunskaper:

Läkarundersökning ej äldre än 1 år

  • Genomförd EFR-utbildning.
  • Rescue Diver
  •  40 dyk vid kursstart och 60 dyk innan certifiering, men du blir inte fardig certifierad Divemaster förrän du kommit upp till 60 dyk.

Kurspris 5990 kr
Tillkommer: PADI’s kostnader för Divemaster Online samt övrigt kursmaterial.