Serva din Dykutrustning !Service 1

DIVERS.se. tar emot nästan alla märken och modeller på Regulator. Vi server regulatorer, reparera dräkter, fixar din inflator och dina ventiler på din BCD, byter torrdräktsdragkedjor, halstätningar, handledstätningar, lagar hål mm.

Vi löser och fixar så gott som allt. Kontakta oss så berättar vi vilka lösningar och hur lång tid det tar att fixa det du behöver ha hjälp med. Vi kan ofta lösa akuta problem snabbt om du har bråttom att få ditt problem åtgärdat.

Vi serva din dykutrustning i Halmstad, Ljungby och Värnamo

För mer information ring 070-5355077

 

Hur ofta ska man lämna in sin utrustning på service?

 

Normalt brukar en årlig service/genomgång av all dykutrustning rekommenderas av tillverkaren. Att få fel på sin dykutrustning under vattnet är oftast allvarligare än att t.ex. få motorhaveri på sin bil.

Dykutrustning skall servas i förebyggande syfte för att undvika livshotande situationer under vattnet.

Att vänta tills något går sönder för att sedan lämna in produkten på service rekommenderas alltså INTE!

Dykregulator

Finns det mindre jack på regulatorslangarna? Ser det ut som om det är ärg inne i gängan på förstasteget?

Regulatorservice

Varje år behöver din regulator ses över så att den fungerar som den ska. När du använder din regulator kommer den i kontakt med salt, sol och grus, som kan påverka inställningen på din regulator.

En annan faktor som påverkar din regulator är hur noggrann du är vid sköljning efter ditt dyk och att göra det på ett korrekt sätt eftersom vatten på insidan av regulatorn gör betydligt mer skada än några saltkristaller på utsidan.

I en normal service ingår alla delar i ett normalt servicekit i priset. Vi hanterar service på din dykutrustning precis så som vi hade velat att något servade vår egen utrustning. Om något större fel skulle upptäckas i samband med service så kommer du att kontaktas av oss innan byte av eventuellt skadade delar sker.

Vi är mån om att kunden inte känner sig påtvingad extra delar därför sker alltid telefonkontakt innan byte av just delar utanför ett normalt service kit sker.

Alla ståldetaljer i din regulator tvättas noggrant med hjälp av ultraljudstvätt och alla o-ringar och säten byts vid varje service.

En vanlig fråga vi får efter service är om du måste tänka på något speciellt. Ja, lite bra tips finns. En regulator som är nyservad kommer ibland att behöva efterjusteras när du har gjort ett par dyk.

Delarna är ny smorda och liksom faller på plats och då kan inställningarna förändras någon mikromillimeter. Detta innebär att din regulator blir lite väl lätt att andas ur.

 

Ibland kan det bubbla i din regulator lite även efter en service. Då kan en efter justering behövas.

Om någon form av efterjustering på din regulator skulle behövas, så är denna givetvis gratis.

 

Även din väst, torrdräkt och flaskkran kan behöva lite översyn.

 

Dykväst

Är din väst tät eller Smyg pyser den? Fungera din inflator på västen som den ska?

Service eller en årlig översyn av din väst är att rekommenderar så du slipper onödiga överraskningar när du är på din dykutfärd.

 

Torrdräkt

Det är viktigt att se till så att alla dina tätningar på din torrdräkt ser bra ut och inte är skadade.

Kanske har du en halstätning som börjar bli naggad i kanten?

Handledstätningen kanske känns mer som tuggummi istället för att kännas som latex?

Iså fall är det dags att lämna in din torrdräkt på reparation. Vi löser dina problem och sedan är det bara att njuta av din torrdräkt under ytan igen.

 

Dykflaska

Går din flaskkran att öppna lätt eller är den lite trög?

Om den är trög behöver du göra en översyn på din flaskkran.

En årlig visuell inspektion bör alltid göras av din dykflaska.

Besiktning av flaskan är ett måste vart 5 år.

 

Dykdator

Tänk på att göra batteribyte på din dykdator och att göra en provtryckning.