FAQ Snorkelutrustning

FAQ

Vilken Dykmask är bäst?

Det viktigaste är passformen. Eftersom det finns många olika ansiktsformer så finns det också många olika dykmasker. Den bästa dykmasken är den som är tillverkad i högkvalitativ UV-beständig Silicon. Vi ger alltid personlig rådgivning när du ska köpa din dykmask hos oss. Vill du veta mer om olika dykmasar: Klicka Här

Finns det Dykmasker/Cyklop till stora ansikten?

Ja det finns Dykmasker eller Cyklop till alla ansiktsformer. Vi erbjuder ett stort sortiment så att alla ska kunna hitta en Dykmask eller ett Cyklop som passar. Vill du veta mer om olika dykmasar: Klicka Här

Finns det dykmasker/Cyklop till små ansikten?

Ja det finns Dykmasker eller Cyklop till alla ansiktsformer. Vi erbjuder ett stort sortiment så att alla ska kunna hitta en Dykmask eller ett Cyklop som passar. Vill du veta mer om olika dykmasar: Klicka Här

Vilken snorkel är bäst för barn?

När du köper snorkel till barn ska du tänka på att den är anpassad just för barn och inte till vuxna. Du kan alltså inte låna ut din snorkel till ditt barn utan de ska ha sin egen som är anpassade efter deras lungkapacitet. Diametern på barnsnorklar är betydligt mindre än på snorklar till vuxna. Den ska vara tillverkad i högkvalitativt Silicon och inte i mjukplast. Billigare snorklar är ofta tillverkade i mjukplast vilka kan vara allergi framkallande. Vi säljer endast snorklar av högkvalitets Silicon.

Vilken snorkel är bäst?

När du köper en snorkel ska du tänka på vilken lungkapacitet du har. Större personer har ofta en större lungkapacitet och behöver därför en snorkel med större diameter. Det är också bra att köpa en snorkel med bottenventil och vågskydd. Detta underlätta och gör att du slipper vatten i snorkeln. Snorkeln ska vara tillverkad i UV-beständig Silicon. Vill du veta mer om Snorklar: Klicka Har

Vilka fenor är bäst för barn?

Vi rekommendera GO fenor. Dessa är lätta. De väger mindre än ett kilo. GO fenorna är lätta att ta på och av. De är inte så storlekskänsliga utan du kan oftast ha dem under flera år även under åldrar då dina fötter växer.

Vad behöver man för utrustning för att snorkla?

Du behöver en Dykmask/Cyklop som har bra passform för just ditt ansikte. Detta för att förhindra läckage när du snorklar. Du behöver en snorkel som är anpassad efter din lungkapacitet och som har en bottenventil och ett vågskydd för att förhindra att vatten kommer in i snorkeln. Du behöver också ett par fenor. Det finns två typer av fenor. Helfotsfenor där du inte behöver några boots och Hälremmsfenor där du behöver boots. Fördelen med Hälremsfenorna är att de är mycket enklare att ta av och på. Bootsen skyddar dessutom dina fötter om det är stenigt eller halt när du ska ta dig ned till vattnet.

Finns det snorkelutbildning?

Ja det finns det! Om du är nybörjare så rekommendera vi att du gå en snorkelutbildning för att lära dig rätt teknik. Vi hjälper gärna dig att välja rätt utrustning så att din snorkelupplevelse blir så bra som möjligt.

Behöver man utbildning för att snorkla?

Både JA och NEJ! På många ställen i världen kräver man ett snorkelcertifikat för att få åka med på snorkelutfärder. För att tex snorklar med Valhaj, Delfiner och andra Valar krävs oftast ett snorkelcertifikat.

Kan alla snorkla?

Ja, alla kan lära sig att snorkla. En snorkelutbildning tar ca 3 timmar att genomföra.

Hur mycket kosta en komplett snorkelutrustning?

En komplett snorkelutrustning kostar från ca 2000 kr. Allt beror på vilken Kvalité du väljer och om du vill ha något speciellt märke. För barn kostar det ca 1500 kr

Från vilken ålder kan man börja snorkla?

Det finns ingen åldersgräns. Man bör ha god vattenvana och man bör kunna simma eller använda en flytväst. Tänk på att aldrig låta barn snorkla utan en Vuxen i närheten. Det är lätt att barn simma iväg efter något som fångat deras intresse, eller om vattnet är strömt då kan det vara svårt för barnen att ta sig in till land eller fram till båten på egen hand.

Finns det UV-kläder till barn?

Ja, UV-kläder finns i alla storlekar. Det är viktigt att skydda sig mot solens strålar inte minst när man snorklar. Vattnet reflektera solens strålar och utan att man märker det kan man få brännskador på huden under en snorkelutfärd. Solskyddskräm är inte att rekommendera när du snorklar. Ämnena i solskyddskrämerna är inte bra för miljön och inte heller för fiskarna.

Vad är UV-kläder?

UV-kläder ett tunt lager med tyg som skydda dig mot solens skadliga UV-strålar. Det finns olika styrkor UPF 50 och UPF 80. Med dessa kläder kan du vistas i solen eller i vattnet och minska risken för att bli bränd av solen UV strålar.

Hur får man bort imman från dykmasken/cyklopet?

När du köper din Dykmask /Cyklop är det viktigt att du rengör den ordentligt. Innan du använder den första gången bör du förbereda den för att undvika att imma bildas på insidan av glaset. Gnuggar glaset med tandkräm ( whitening tandkräm) som innehåller en liten mängd slipmedel. Då blir man av med hinnan som orsakar imman och då är förutsättningarna för bra sikt betydligt bättre. Efter att du gjort detta momenten så finns det ett spray att köpa som gör att masken håller sig imfri. Här kan du hitta sprayet: SCUBA CLEAR

FAQ Dykutbildning

FAQ

Behöver man några förkunskaper?

Förkunskaper för att ta dykcertifikat är att vara vid god hälsa, kunna simma 200 meter och trampa vatten i 10 minuter samt vara minst 10 år (Junior Open Water Diver).

Hur gammal måste man vara för att ta dykcertifikat?

Är man under 15 år kan man gå en kurs som heter Junior Open water diver och då måste man alltid dyka med någon vuxen och max ned till 12 meters djup. När man har fyllt 15 år ansöker man om ett OW certifikat hos PADI och då får man per automatiken ett Open Water Diver dykcertifikat som har djup gräns ned till 18 meter.

Vilka hälsokrav finns?

Man ska börja med att svara på frågorna i hälsodeklaration. Länk: Hälsodeklaration

Hur förbereder man sig bäst inför en Open Water kurs?

Anmäl dig i god tid till kursen. Läs igenom kursmaterial, svara på frågor i boken. Planera och kom väl förberedd till teoripassen. Någon övrig förberedelse behövs ej. Vi finns här för att hjälpa dig och lära dig dyka!

Hur lång tid tar det att gå en Open Water dykkurs?

Normalt så genomför vi en Open Water kurs på ungefär 1-4 veckor. Det exakta kursupplägget bestäms i samråd med deltagarna. Det är dock viktigt att poängtera att vi inte vill stressa med utbildningen. Krävs det extra dyktid i poolen eller ett teoripass extra så kommer vi att genomföra detta.

Behöver man vara supertränad för att dyka?

Praktiskt taget alla med normal hälsa kan lära sig att dyka, oavsett ålder. Det är ju aldrig fel att hålla sig i form och visst kan det vara en smula ansträngande innan du fått på dig all utrustning och kommit i vattnet. Men generellt så kräver inte dykning att du ska vara supertränad. Dykning skall vara en avslappnad och skön upplevelse. Dykning är INTE en tävling i att simma snabbast eller djupast. Det håller man på med i andra sporter. Alla som är normalt friska kan ägna sig åt dykning.

Ska man ha någon egen dykutrustning?

Egen utrustning som mask, snorkel och fenor ska man ha som sin personliga utrustning. Vi hjälper dig att välja rätt utrustning när du kontakta oss på DIVERS.se. Att ha sin egen kompletta dykutrustning är alltid en fördel. Det kan vara dyrt att köpa sin egna dykutrustning men dyker man mycket så tjänar man på det i längden eftersom man slipper att betala för att hyra sin dykutrustning. Äger du din egna dykutrustning så kan du dyka när du vill och hur mycket du vill.

Vad krävs för att ta dykcertifikat?

Du ska kunna simma 200 meter och trampa vatten i 10 minuter. Utbildningen består av teori kombinerat med poolpass och därefter teoretiska och praktiska prov. Efter genomförd och godkänd teori och utomhus dyk får du ett dykcertifikat som tillåter dykning till ett maxdjup av 18 meter över hela värden.

Oftast ingår det kurslitteratur och lånet av utrustning dvs. dräkt, dykflaskor, luftfyllningar, BCD, regulator, fyra utomhus dyk med praktiska test under ytan med undervisning av en professionell dykinstruktör.

Vad kostar ett dykarcertifikat/Dykcertifikat?

Ett dykcertifikat (PADI) kostar ca 6000 kronor.

Är dykning farligt?

Dykning är en aktivitet som är förknippade med vissa risker. Vi befinner oss i ett element som inte är naturligt för oss människor. Men utövar vi denna aktivitet på det sätt som vi lär oss under kurs så är dykningen att betrakta som tryggt och säkert. Att inte dyka över sin förmåga, att kontinuerligt dyka för att bibehålla och öka sin förmåga, att ha mod att när som helst bryta ett dyk som känns fel, att ha rätt utrustning för att dyka mm. Vi lägger stor vikt på säkerheten: Vi analyserar vår luft, servar dykutrustningen, håller oss uppdaterade på nya regler och standards, ser till att vi har tillräckligt med personal både ovan och under ytan vid våra dykaktiviteter, dyker enligt regler och rekommendationer. Utöver detta så gör vi regelbundet bedömningar utifrån situationen för att avgöra om det föreligger faror med vår verksamhet. Väder och vind kan tex både hjälpa och stjälpa!

Får alla certifikat efter avslutad kurs?

Generellt sett så kommer du att klara din kurs bara du följer alla anvisningar och gör ditt bästa. Man måste uppfylla kraven som PADI ställer. Faktum är att Kursen betalar du för, Certifikat förtjänas du. Skulle du inte klara kursen på utsatt tid – ingen fara! Det går att ta fler lektioner i dykning precis som när man tar sitt körkort. Vi kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa dig. Men kravet står fast, alla praktiska och teoretiska moment skall klaras av. Du behöver inte vara orolig för att vi skall “kugga” dig. Kraven för ett dykcertifikat är klart och tydligt beskrivet av PADI. Vi följer endast de angivna kraven och säkerställer att du uppnår dem.

Hur stor är grupperna under kurs?

Max antal deltagare på en Open Water kurs är 8st. Det innebär att vi kan genomför teoripass samt poolpass med 8 elever. Till detta har vi en instruktör och minst en Divemaster. Uppdyken i havet har vi valt att endast genomföra i smågrupper på max 4 elever. Till detta har vi en instruktör och minst en Divemaster. Detta innebär att det är minst 2 ledare på 4 elever. Skulle det vara en stor kurs på 8 elever så innebär detta att halva gruppen kör sina uppdyk före lunch och andra halvan får göra sina uppdyk efter lunch.

Betalning och avbokningsregler?

Din plats på en kurs eller utflykt är bekräftad först då anmälningsavgiften är betald. Normalt sett ska kursavgiften vara betald senast 5 dagar efter att du fått fakturan eller om du fått någon annan överenskommelse med skolan. Generellt sett så återbetalas inte anmälningsavgiften om inte skälig anledning till frånvaro kan uppvisas. (Tex med Läkarintyg) Skulle du bli sjuk eller liknande på en kurs så kommer du att erbjudas plats på nästkommande kurs utan extra kostnad. Betalning sker via vår Online butik DIVERS.se , swish eller faktura via Bankgirot.

FAQ Dyutrustning

FAQ

Vilken dykutrustning behöver man?

Här är en lista över den grundläggande dykutrustning du behöver.

•  Dykmask och snorkel
•  Våtdräkt eller Torrdräkt
•  Dykhandskar
•  Fenor
•  Dyktub och en BCD-väst
•  Regulator
•  Djupmätare, tryckmätare (SPG) och kompass.
•  Dykdator

Hur mycket kostar en dykutrustning?

De flesta dykare spendera vanligtvis ca 3000 kr på sin personliga utrustning (Dykmask, snorkel, fenor, boots och handskar) Köper man sedan en våtdräkt, Bcd, regulator och en personlig dykdator så är priset helt beroende på vilket märke man väljer och vilken kvalité man vill ha. En dykare som vill vara bekväm och trygg i öppet vatten kommer vanligtvis att investera i ett komplett utrustningssystem.

Hur mycket vikter behöver jag när jag dyker?

En vanlig tumregel är att du behöver 10% av din kroppsvikt i bly. Faktorer som spelar in är också var du dyker. Är det i sötvatten eller i saltvatten? Dyker du i riktigt salt vatten behöver du mer vikter eftersom saltet gör att du flyter.

Ska jag köpa min egen dykutrustning?

Vårt råd till dig är att det alltid är bäst att åtminstone äga sin personliga utrustning vilket är Dykmask, snorkel, fenor, boots och handskar. Det är inte nödvändigt att äga någon av dina egna dykutrustningar för att börja dyka eller åka på dykutflykter. I vissa områden och på liveaboards som har begränsat utrymme för lagring av utrustning kan det emellertid krävas att du minst har din personliga utrustning med dig själv (mask, snorkel, fenor, boots och handskar och eventuellt en våtdräkt.

Vad ska du ha under en våtdräkt?

Det är helt okej att ha badbyxor eller bikini under din våtdräkt.

Vad är en torr snorkel?

Torra snorklar är snorklar med ett lock och en mekanism på toppen av röret som förhindrar att vatten tränger in i röret från både ytan eller när den är nedsänkt under ytan.

Hur mycket kostar det att fylla en dykflaska med luft?

Ca 100 kr

Varför har dykare en viktbält?

Dykare bär viktsystem, viktbälten eller vikter för att motverka flytkraften i övrig dykutrustning, som tex. dykdräkten och dykflaskan som innehåller luft.

Hur mycket kostar en våtdräkt?

Våtdräkter kan variera i pris baserat på ett antal faktorer. Vilken tjocklek du behöver, vilken kvalité och vilket märke du väljer. Du kan köpa en våtdräkt från ca 1000 kr upp till ett antal tusenlappar. Det är du som bestämmer.

Är en full face snorkelmask farlig?

Är en full face snorkelmask farlig? Ja, de kan vara livsfarliga! CO2 kan byggas upp med dessa enheter och sätta dig i en mycket farlig situation. Det har förekommit dödsfall och många nära dödsupplevelser.

Är dykning med hajar farligt?

Egentligen är svaret nej! Hajar är fantastiska och kraftfulla varelser. Även om hajar är köttätande rovdjur är de inte farliga för dykare eller ens människor. Man måste däremot veta hur man ska bete sig i vattnet om man skulle stöta på en haj. Hajar kan attackera människor, men sådana attacker är extremt sällsynta.

Hur tight ska en våtdräkt sitta på kroppen?

Din våtdräkt ska kännas tight när du ta på dig den när den är torr. När du sedan hoppar i vattnet kommer våtdräkten att justera sig efter din kropp och kännas helt perfekt! Om våtdräkten passar dig kommer ett litet lager med vatten att sippra in och värmas upp av din egen kroppstemperatur. Detta gör att du håller värmen under vattnet. Är våtdräkten för stor kommer det att bildas stora luftfickor eller kommer vattnet som sipprar in att sippra ut igen och ersättas med nytt vatten hela tiden vilket gör att din egen kroppsvärme inte har möjlighet att värma upp vattnet som ska finnas i dräkten. Detta i sin tur gör att du få svårt att hålla värmen under ytan för då kan inte din kroppsvärme värma upp vattnet som hela tiden byts ut.

Är det bättre att köpa eller hyra dykutrustning?

Om du bara planerar att dyka en gång om året på semestern så är det bra att hyra dykutrustningen. Du bör dock ha din egna personliga utrustning (Dykmask, snorkel, fenor, boots och handskar). Om du reser ofta och planerar att logga flera dyk under flera dagar kan det vara mer prisvärt och bekvämare att köpa sin egna dykutrustning. Att äga sin egna utrustning är dessutom mer hygieniskt när du vet att det bara är du som tex andas genom regulatorn. Dessutom är din egna utrustning utprovad för att passa just dig på bästa sätt. Hyr du så får du ta det som erbjuds på dykplatsen..

FAQ Barn och Dykning

FAQ

Barn och Dykning?

Som barn måste man alltid dyka tillsammans med en vuxen. Och det är viktigt att barnet är gammalt nog moget för att kunna reagera i en nödsituation. Dom flesta dykskolor kräver att barnen är 10 år och har med sig en förälder eller motsvarande på kursen.

När kan barn börja dyka?

Barn och vatten hör ihop. Med rätt dykträning och dykutbildning kan barn med framgång ta sitt dykcertifikat när de fyllt 10 år. Att dyka tillsammans med sina barn är en svårslagen upplevelse. Att dyka med sina barn är en utmärkt aktivitet att göra tillsammans som familj.

När kan man testa att dyka som barn?

När man har fyllt 8 år kan man testa att andas under ytan med en regulator. När man har fyllt 9 år då kan man göra ett prova på dyk. På prova på dyket få barnen lära sig hur man på rätt sätt andas under ytan med en regulator och att använda anpassad dykutrustning. Under prova på dyket får barnen träna på att tömma sin mask under vattnet, de få lära sig lite om avvägning, tryckutjämning och hur man tömmer regulatorn.

Efter genomfört prova på dyk har man möjlighet att boka Open Water kursen till ett reducerat pris. Man får helt enkelt tillbaka pengarna som man betalt för prova på dyket.

När är ett barn moget för att dyka?

Är du osäker på om ditt barn har rätt ålder för att lära sig att dyka? Det viktigaste är att dom har bra vattenvanor. Självklart är det individuellt för alla barn, alla utvecklar sin motorik olika. Vår erfarenhet är att barn som vill lära sig dyka klara det om de ser allvaret i det och känner sig mogna att ta eget ansvar. Tycker barnet att det är kul bruka det alltid gå bra.

Måste man dyka med sitt barn när dom går kursen?

Nej, det behöver man inte, men du får räknar med att en vuxen, du eller någon annan vuxen barnet känner ska närvara under utbildningen. Det är till stor fördel om någon annan i familjen har eller tar sitt dykcertifikat tillsammans med barnet så man kan dyka tillsammans efter avslutad utbildning.

Kan Barn lära sig dyka?

Ja, det kan de! Dessutom är det en svårslagen upplevelse att kunna dyka tillsammans med sitt barn och som familj.

Finns det dykutrustning till barn?

Ja! Det finns dykutrustning som är anpassade till barn. Det finns storlekar till barn i så väl dräkter, boots, handskar, dykmasker, fenor, BCD västar samt regulatorer.

Hur lång måste mitt barn kunna simma för att ta ett dykcertifikat?

Barnet ska kunna simma 200 meter och kunna flyta eller trampa vatten i 10 minuter.

Hur djupt får barn dyka?

Barn mellan 10-15år får dyka mer till 12 meter.

Efter de fyllt 15 år uppgraderas deras dykcertifikat och de få då dyka ner till 18 meter.

Hur gammal måste man vara för att gå Advance Open Water kursen?

Man måste vara   år men man måste också ha gått Junior Open Water kursen först (Open Water kurs).

FAQ Dykresor

FAQ

Ska jag lämna någon information till min familj/vänner innan avresa?

Se till att lämna denna information till en familjemedlem/vän som inte är med på samma resa: Flyguppgifter, försäkringsinformation samt kontaktinformation till hotell/båtoperatör och resledaren.

Vad behöver jag tänka på gällande pass och visum?

Se till att kolla ditt pass i god tid före avresa. Se till att det är giltigt i minst sex månader efter hemkomst och att det är helt och inte saknar några sidor. Inget visum behövs vid resor upp till 30 dagar för de flesta resmål, men det är ditt ansvar som resenär att kolla upp vad som gäller för just din resa med t ex resmålets utrikesdepartement.

Visum är i regel inkluderade i alla våra resor till Egypten. Vänligen kontakta oss för mer information. Visum till Sudan måste köpas vid ankomst, och ett visum kan nekas om det finns stämpel från Israel i ditt pass.

Vilken försäkring behöver jag?

Kontrollera din hemförsäkring och ta reda på hur villkoren ser ut för förlorat bagage, missade dykdagar dykning och medicinsk transport, bl. a.

Vi rekommenderar att du har någon form av avbeställningsskydd om något skulle hända innan avresa som gör att du måste avboka din resa. De flesta försäkringar gäller även om en nära familjemedlem eller reskamrat skulle bli sjuk och förhindra att du reser som planerat. De flesta försäkringsbolag tar 6% av resans pris och det måste betalas in tillsammans med depositionen då man inte får köpa till försäkringen senare än 48 timmar efter att depositionen betalats in.

Klicka här för mer information om Europeiska ERVs reseförsäkringar.

En dykförsäkring kan vara nödvändig för att täcka eventuella dykrelaterade olyckor. Vissa försäkringar täcker dykolyckor, det är absolut nödvändigt att begära specifik information och helst få det i skriftlig form. Om du behöver en mer omfattande dykförsäkring så rekommenderar Scuba Travel DAN (Divers Alert Network). En Sport Member-försäkring är tillräcklig för rekreationsdykare.

Bagageregler och rekommendationer

På grund av alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flyget så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage.

Avgifterna varierar mellan flygbolagen. 

Vaccinationer och hälsa

Vi rekommenderar att du tar kontakt med din närmaste vaccinationsklinik för mer information.Se till att hämta ut recept i god tid innan avresa, samt köpa på dig produkter du kan behöva vid ditt resmål som kanske kan vara svåra att få tag i på plats.

Detta är speciellt viktigt för dig som ska på en liveaboard. Huvudvärk, åksjuka och magbesvär är vanliga åkommor. För våra kvinnliga resenärer rekommenderar vi att även packa med bindor/tamponger.

Dykutrustning - vad behöver jag ta med mig?

Om du planerar att dyka från land så kan du hyra utrustning när som helst under din semester. Vi rekommenderar dock att du förbokar din utrustning för att vara säker på att dina storlekar finns tillgängliga.

 Minimiutrustning för alla resmål är följande:

  • Våtdräkt
  • BCD
  • Regulator med octopus
  • Dykdator
  • Boots, fenor, dykmask, snorkel
  • Loggbok
  • SMB

 Om du reser till Malta & Kroatien under vårmånaderna kan det vara bekvämare att dyka i torrdräkt eller en 7mm semidry. Vi rekommenderar också att packa handskar och en huva för extra värme och skydd.

Om du reser till Egypten & Sudan är vattentemperaturen  vanligtvis hög och oftast räcker det med en 3-5mm hel våtdräkt. För den som är frusen av sig rekommenderar vi en 7mm våtdräkt, och en huva är bra att ha med sig under vintermånaderna (dec-feb). Handskar är inte tillåtna.

Om du reser till Filippinerna, Maldiverna, Indonesien, Tobago & Curacao då är någon slags fotskydd nödvändigt för husrevsdykning och det är därför praktiskt att ha med sig boots och hälremsfenor. Vattnet här är ungefär likvärdigt med Egypten, så samma rekommendationer för dräkt gäller här.

Om du reser till Kanada så är torrdräkt normen. Under sommarmånaderna används ofta våtdräkt (7mm).

Kan jag hyra dykutrustning på dykcentret/liveaboarden?

Om du ska på en liveaboard så måste all hyrutrustning förbokas via DIVERS.se. eller resebolagen.

Det finns vanligtvis extrautrustning om någonting skulle gå sönder medan du är på båten, men på grund av att det finns begränsat med utrymme så kan besättningen inte ha med extrautrustning i alla storlekar.

Önskar du hyra utrustning så behöver detta förbokas senast två veckor innan avresa. Skulle du behöva komplettera din hyrutrustning efter detta så kan vi inte garantera att det kommer med på din båt.

Vad kostar en resa till …xxx…..?

Flygpriser och valutakurser är färskvara och tillgång till platser på flyg i olika prisklasser samt alla valutor rör sig dagligen och över olika säsonger. 

Hur mycket bagagevikt får jag ha med mig?

Olika flygbolag har olika regler vad gäller bagagevikt. Dessutom kan olika regler gälla för olika flygsträckor. Kolla med flygbolaget för mer information.

Ingår försäkringar i resan?

Nej, försäkringar ligger normalt utanför de priser vi ger om du inte uttryckligen vill ha med avbeställnings- och/eller reseförsäkringar.

Jag har en massa bonuspoäng som jag vill betala mitt flyg med, kan ni hjälpa mig med det?

Nej, vi kan tyvärr inte hjälpa dig att få bonus på själva flygbiljetten. 

Jag vill åka till Egypten på en liveaboard i sommar vad kostar det?

Egypten är och kommer säkert att fortsätta vara en av skandinaviska dykares favoritdestinationer.

Priserna variera från år till år och beror också på vilken tid på året du tänkt åka.

Vad ska jag ha för vaccinationer?

Vi rekommenderar att du kontaktar en vaccinationscentral och diskuterar detta. Resedestination avgör vad du behöver för vaccinationer.

Finns säkerhetsutrustning med på dykutflykterna?

Varje dykguide har en ytmarkeringsboj som används vid uppstigning. På alla båtar finns syrgas, förstahjälpen, VHF-radio och annan behjälplig nödutrustning.

Finns det Nitrox på min resa?

Nitrox finns att få på de flesta destinationer. Mer information om Nitrox finns på respektive destination.

Behöver jag ta med egen dykutrustning?

Dykutrustning finns att hyra på alla destinationer. Se priser på respektive destination. Flaskor och viktbälte ingår alltid. Om du tar med egen utrustning så rekommenderar vi att du minst använder en 3mm kort- eller lång våtdräkt.

Det är alltid bra att ta med 2 dräkter i olika tjocklekar. Då är man väl rustad och behöver inte känna att man skulle valt en annan dräkt tjocklek att ta med på resan.

Tänk på att du behöver en YOKE-koppling ansluten till din regulator. Det finns ett begränsat antal flaskor med DIN-anslutning på vissa destinationer.

Kan man önska att få vegetarisk mat på resan?

Detta är oftast inga problem. Vänligen meddela dina matkrav när du bokar din dykresa med oss, så att vi kan uppfylla din förfrågan.

Jag är ingen erfaren dykare, kan jag boka en dykresa ändå?

Vi erbjuder dykning för såväl nybörjaren som för den med mer erfarenhet. Dykgruppen anpassas alltid utefter erfarenhet. Varje grupp har en egen dykguide. Dock avråder vi att boka dykutflykter till specifika platser för den som är mindre erfaren. Det finns gott om dykplatser som passar både nybörjare och den mer erfarne.

Hur lång tid i förväg behöver jag boka?

Våra dykdestinationer på Liveaboards är mycket populära och du bör alltid vara ute i god tid för att boka. Reser du ensam och är flexibel med datumen kan det bokas in med kort varsel. Gäller det dykkurs bör du också boka i god tid för att kunna genomföra kursen på dina önskade datum. Gäller det en dyksafari som sträcker sig över flera dagar bör den bokas i god tid så att det finns rum kvar hos våra resortpartners.

Kan jag som inte dyker följa med på dykresa?

Det går utmärkt att följa med på alla våra dykutflykter och Liveaboards. Snorkling ingår i priserna för icke-dykare och du får precis samma service som de som dyker. Liveaboard passar även dig som inte dyker och som vill uppleva någonting spännande utöver det vanliga.

Hur bra dykning kan jag förvänta mig?

Detta beror på vart du väljer att åka och även När du väljer att åka!

Indonesien är världens mest marinrika zon. Ca 17% av världens alla korallrev finns här. I vattnet är det mycket god sikt och behaglig temperatur året runt.

Ett urval av utmärkta förhållanden för dykning i finns i Indonesien: Bali, Komodo, Raja Ampat, Alor, Sulawesi med Bunaken och Lembeh i norr och Wakatobi i söder.

När är bästa tiden att dyka på Raja Ampat?

Raja Ampat på Papua är en året-runt-destination. Här finns varken regn eller torrperiod. När det regnar kommer skurarna oftast under kvällstid. Vid väderomställningar är det högst osannolikt att det påverkar dykningens förutsättningar.

När är bästa tiden att dyka på Sulawesi?

Norra Sulawesi är en året-runt-destination. Under perioden februari-oktober är det bra väder med mycket solsken. När västmonsunen drar fram perioden november-januari kan det regna, men oftast bara en stund under eftermiddagarna.

När är bästa tiden att dyka på Komodo?

Kring Komodoöarna är det bra dykning året runt. Bästa tiden är perioden mars-november. I norra delen är det generellt bra sikt året runt. Under regnperioden december-februari ser man exempelvis mer manta än under torrperioden men det kan också gå ganska hög sjö. Sikten i södra delen är bättre under regnperioden.

När är den bästa dykning i Maldiverna?

Mars-April

När är den bästa dykning i Röd havet?

Det går utmärkt att dyka året runt i Egypten, och det tempererade ökenklimatet gör att du med fördel kan välja den tid av året som passar just dig bäst. Personligen tycker jag att i mitten av Oktober till den andra veckan i November och mitten på Maj till mitten av Juni är de finaste perioderna.

När är den bästa dykning på Filippinerna?

Februari – Mars

PADI Open Water Diver Köp din bästa kvalité dykutrustning online på Divers.se! Cyklop · dykmask · Dräkter · ‎Vikter & Viktbälten · ‎Dykvästar / BCD · ‎Fenor · ‎Dykbelysning DIVERS.se

Liveaboard i Röda Havet

Dykresa med DIVERS.se
South and St Johns med

M/Y SS Glorious Miss Nouran
10 – 17 november 2022

Liveaboard i Röda Havet – En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På den här resan tar DIVERS.se med dig på ett fantastiskt äventyr och turen till South and Saint Johns där du upplever Egyptens södra delar av Röda havet. Här hittar du fantastiska rev och har goda möjlighet att se stora pelagiska arter och självklart ett mycket rikt marint liv.

Ditt boende – På din dykresa kommer du att bo ombord på en stor båt, MY Excellence. Här har du gott om plats, ett stort rymligt dykdäck, soldäck högst upp, härligt inbjudande salong och självklart luftkonditionering i alla hytter som erbjuder gott om plats. Självklart har du helpension under resan och Nitrox ingår ombord för dig som är certifierad.

Ambassadör DIVERS.se genomför den här resan som en resa för sina kunder och medlemmar men alla är välkomna att åka med. Anmäl dig direkt till DIVERS.se eller kontakta oss direkt.

PADI Open Water Diver Köp din bästa kvalité dykutrustning online på Divers.se! Cyklop · dykmask · Dräkter · ‎Vikter & Viktbälten · ‎Dykvästar / BCD · ‎Fenor · ‎Dykbelysning DIVERS.se

Upplev Filippinerna med DIVERS.se
Malapascua, Anda och Dauin i sköna Visayas.
30 Mars – 15 april 2023

Visayas i centrala Filippinerna är känt för fantastisk dykning och en rundresa här med besök till flera ställen är väldigt uppskattade. Du börjar resan med dykning vid paradisiska Malapascua Island, känt för sina rävhajar. Därefter åker du till den vackra ön Bohol och området i öster som kallas Anda som har fantastiska rev och underbar avkoppling. Avsluta i stil i Dauin som med sitt idylliska läge vid havet och ett klimat som är bra året runt och på det en helt fantastisk dykning där allt ligger nära så det här är en riktig pärla.

Avkoppling och semester, lugnt tempo – Åk med till härliga Visayas i mars 2023. Max 16 personer får plats på resan med DIVERS.se. Du kommer att besöka tre helt olika platser under resan och ha möjlighet att koppla av mellan dykning och njuta av sol och bad. Det finns orsaker att många förälskar sig i Filippinerna med sina härliga resorter, sköna klimat, underbara dykning och fantastiska människor. Många åker hit igen, igen och igen. Tilläggsprogram med transfers och boende med frukost går såklart att ordna.

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0