Torrdräkts kurs - PADI Dry Suit Diver

Torrdräktskurs PADI Dry Suit Diver 1Har du tagit ditt dykcertifikat på varmare breddgrader eller har du helt enkelt aldrig dykt i torrdräkt? Att dyka med torrdräkt är mycket skönare och varmare än våtdräkt.

Vi kommer lära dig hur du skall hantera din torrdräkt både på land och i vattnet. Här tränas du i de tekniker som är nödvändiga för torrdräkts dykning, du lär dig även materielvård och om de olika modeller som erbjuds på marknaden.

Det är viktigt att ta hand om sin dräkt på rätt sätt så att den håller så länge som möjligt. Under vattnet vill du kunna kontrollera placeringen av luften i dräkten för att få en perfekt avvägning.

PADI Dry Suit Diver ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver behärska för att bli en säker torrdräktsdykare.

Efter avslutad kurs blir du certifierad PADI Dry suit diver vilket innebär att du kan köpa, hyra och dyka med torrdräkt vart du än befinner dig.

Upplägg:

Kursen innehåller teori och sedan gör vi 2 dyk tillsammans. Din torrdräktskurs tar alltså bara en heldag.

Under dykdagen gör du två dyk med torrdräkt. Du får göra några övningar samt visa att du behärskar din dräkt både när det gäller skötsel, hantering och dykning. Under hela kursen förstärks den teori du behöver kunna.

Efter avslutad kurs kommer du få ett certifikat, PADI Dry Suit Diver. Certifikatet gäller även vidare till Master Scuba Diver om du är på väg dit.

 

Förkrav

För att gå kursen skall du vara certifierad PADI Open water diver och ha fyllt 15 år.

Detta ingår i kurspriset

  • Lån av torrdräkt
  • En dykdag enligt schema
  • Certifieringsavgift: PADI Dry suit diver

Utrustningskrav

Komplett dykutrustning. Finns att hyra. Du behöver själv ha ABC-utrustning som består av mask, snorkel, hälremsfenor och handskar. Om du behöver köpa så hjälper vi till att välja rätt på våra dykcenter eller i våra välsorterade webshop här: DIVERS STORE

 

Övriga Utrustning info

Du behöver även ha med dig kläder att ha på dig under torrdräkten. Det kan vara ett par joggingbyxor, en långärmad tröja utan huva och ett par varma sockor.

Vid första kurstillfället behöver du ha med dig ditt dykcertifikat och loggbok för att visa upp för instruktören.

OBS! Transporter ingår ej.

Kurspris

2 190 kr