Rekommenderat

Dykutrustning

DIVERS.se är bäst på Dykutrustning!

Var hittar du den rätta snorkelutrustningen och dykutrustningen?

På DIVERS.se hittar du snorklingsutrustning och dykutrustning av högsta kvalité!

Varför ska du köpa egen dykutrustning? Vi har fem anledningar till varför du ska äga dina egna dykprylar.

Hygien

Varför använda dykutrustning som andra använt? Det känns inte så fräscht att stoppa en snorkel i munnen som någon annan använt. Att ta på en dykdräkt som någon annan kanske råkat kissa i. Nej, när man tänker efter så känns det bäst att köpa sin egen utrustning. Då vet jag att det bara är JAG som använder den.

Komfort

Varför hyra utrustning som kanske inte passar just dig? När du köper och äger din egna dykutrustning är den anpassad till just dig och till dina behov. Det ska kännas bra och utrustningen ska vara anpassad och passa just dig för att du ska kunna känna dig så bekväm och trygg som möjligt när du gör dina dyk.

Kostnadseffektivitet

Varför fortsätta hyra din dykutrustning när du kan äga din egen? Det är mer ekonomisk i längden att äga sin egna utrustning när man ska dyka.

Mångsidighet

Vill du kunna dyka när du vill och har lust? När man äger sin Dykutrustning har man mer kontroll över sin egna dykning. Då kan man dyka när man vill. Bara det finns tid och lust så finns det inget som kan stoppa dig.

Vad ska man ha för dykutrustning? Det kan vara svårt veta var man ska köpa sin första dykutrustning och vad man behöver.

Vi på DIVERS hjälper dig hitta rätt dykutrustning utifrån dina önskemål och dina Dykmål. Det bästa med att köpa sin dykutrustning hos DIVERS.se är att du har möjlighet att få hjälp under hela inköpsprocessen. Vi erbjuder alltid personlig rådgivning.

Vi säljer dykprylar av bästa kvalité! Det finns ett individuellt anpassningsbehov när du ska köpa din dykutrustning så att utrustningen ska  passar dig bäst beroende på vart i världen eller vilka dina dykmål är. Vi hjälper gärna till med vägledning om du så önskar oavsett vad dina behov är. Vi har 30 års erfarenhet inom dykning och mer än 15 års erfarenhet i dykbranchen. Vi har varit världen runt och dykt så du kan känna dig säker och trygg när du köper din Dykutrustning hos oss. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0705355077 eller varför inte maila oss på: info@divers.se

Hos DIVERS.se är det kunden som är i fokus : )

Det blir mer och mer populärt att snorkla och vi förstår varför! Det är ett roligt och enkelt sätt att njuta av den underbara naturen under vattnet och en jättekul aktivitet som du kan göra tillsammans med hela familjen. Vi erbjuder snorklingsutrustning för vuxna och barn. Vi har bred kunskap inom området och naturligtvis säljer vi endast det bästa för att du ska få en säker & trygg snorklingsutrustning av högsta kvalité.

Den bästa kvalitén är en nödvändighet för att undgå dåliga upplevelser när man snorklar och dyker. Oberoende av var du tänkt snorkla någonstans i världen, om du är en erfaren snorklare eller nybörjare så behöver du kunna känna trygghet i bra utrustning.

DIVERS STORE är en del av Divers.se.

Här kan du hittar PADI kvalités dykutbildningarDivers.se.

Här kommer du till vår KURSKALENDER

 

Vilken dykutrustning behöver man?

Här är en lista över den grundläggande dykutrustning du behöver. • Dykmask och snorkel. • Våtdräkt eller Torrdräkt. • Dykhandskar. • fenor. • Dyktub och en BCD-väst • Regulator. • Djupmätare, tryckmätare (SPG) och kompass. • Dykdator.

Hur mycket kostar en dykutrustning?

De flesta dykare spendera vanligtvis ca 3000 kr på sin personliga utrustning (Dykmask, snorkel, fenor, boots och handskar) Köper man sedan en våtdräkt, Bcd, regulator och en personlig dykdator så är priset helt beroende på vilket märke man väljer och vilken kvalité man vill ha. En dykare som vill vara bekväm och trygg i öppet vatten kommer vanligtvis att investera i ett komplett utrustningssystem.

Hur mycket vikter behöver jag när jag dyker?

En vanlig tumregel är att du behöver 10% av din kroppsvikt i bly. Faktorer som spelar in är också var du dyker. Är det i sötvatten eller i saltvatten? Dyker du i riktigt salt vatten behöver du mer vikter eftersom saltet gör att du flyter.

Ska jag köpa min egen dykutrustning?

Vårt råd till dig är att det alltid är bäst att åtminstone äga sin personliga utrustning vilket är Dykmask, snorkel, fenor, boots och handskar. Det är inte nödvändigt att äga någon av dina egna dykutrustningar för att börja dyka eller åka på dykutflykter. I vissa områden och på liveaboards som har begränsat utrymme för lagring av utrustning kan det emellertid krävas att du minst har din personliga utrustning med dig själv (mask, snorkel, fenor, boots och handskar och eventuellt en våtdräkt.

Vad ska du ha under en våtdräkt?

Det är helt okej att ha badbyxor eller bikini under din våtdräkt.

Vad är en torr snorkel?

Torra snorklar är snorklar med ett lock och en mekanism på toppen av röret som förhindrar att vatten tränger in i röret från både ytan eller när den är nedsänkt under ytan.

Hur mycket kostar det att fylla en dykflaska med luft?

Ca 100 kr

Varför har dykare en viktbält?

Dykare bär viktsystem, viktbälten eller vikter för att motverka flytkraften i övrig dykutrustning, som tex. dykdräkten och dykflaskan som innehåller luft.

Hur mycket kostar en våtdräkt?

Våtdräkter kan variera i pris baserat på ett antal faktorer. Vilken tjocklek du behöver, vilken kvalité och vilket märke du väljer. Du kan köpa en våtdräkt från ca 1000 kr upp till ett antal tusenlappar. Det är du som bestämmer.

Är en full face snorkelmask farlig?

Är en full face snorkelmask farlig? Ja, de kan vara livsfarliga! CO2 kan byggas upp med dessa enheter och sätta dig i en mycket farlig situation. Det har förekommit dödsfall och många nära dödsupplevelser.

Är dykning med hajar farligt?

Egentligen är svaret nej! Hajar är fantastiska och kraftfulla varelser. Även om hajar är köttätande rovdjur är de inte farliga för dykare eller ens människor. Man måste däremot veta hur man ska bete sig i vattnet om man skulle stöta på en haj. Hajar kan attackera människor, men sådana attacker är extremt sällsynta.

Hur tight ska en våtdräkt sitta på kroppen?

Din våtdräkt ska kännas tight när du ta på dig den när den är torr. När du sedan hoppar i vattnet kommer våtdräkten att justera sig efter din kropp och kännas helt perfekt! Om våtdräkten passar dig kommer ett litet lager med vatten att sippra in och värmas upp av din egen kroppstemperatur. Detta gör att du håller värmen under vattnet. Är våtdräkten för stor kommer det att bildas stora luftfickor eller kommer vattnet som sipprar in att sippra ut igen och ersättas med nytt vatten hela tiden vilket gör att din egen kroppsvärme inte har möjlighet att värma upp vattnet som ska finnas i dräkten. Detta i sin tur gör att du få svårt att hålla värmen under ytan för då kan inte din kroppsvärme värma upp vattnet som hela tiden byts ut.

Är det bättre att köpa eller hyra dykutrustning?

Om du bara planerar att dyka en gång om året på semestern så är det bra att hyra dykutrustningen. Du bör dock ha din egna personliga utrustning (Dykmask, snorkel, fenor, boots och handskar). Om du reser ofta och planerar att logga flera dyk under flera dagar kan det vara mer prisvärt och bekvämare att köpa sin egna dykutrustning. Att äga sin egna utrustning är dessutom mer hygieniskt när du vet att det bara är du som tex andas genom regulatorn. Dessutom är din egna utrustning utprovad för att passa just dig på bästa sätt. Hyr du så får du ta det som erbjuds på dykplatsen.