Dykkurs på 5 daggar! 

Intensiv dykkurs Open Water DiverPADI Open Water Diver intensiv kurs 1

Efter kursen blir du certifierad som en PADI Open Water Diver – ditt första dykcert!
Det innebär att du kan dyka överallt i världen – ned till 18 meters djup.

Du får ordentlig uppmärksamhet hela tiden och en effektiv utbildning.

Så här går våra intensiv kurser till

PADI Open Water Diver 

Du hämtar ditt kurspaket som du läser igenom hemma före kursstart, du får med tydliga studieinstruktioner om vad som skall göras.

OBS! Anmäl dig i god tid till kursen och hämta ut ditt teoripaket så snart du är anmäld.
Detta ger dig värdefull tid för att i lugn och ro läsa igenom boken och komma väl förberedd till teoripassen.

 Vad ingår i Open Water kursen:

 • Kursböcker /Böckerna består av 5 kapitel och 4 kunskapskontroller och dessa går vi igenom på teorin.
 • 3  teoritillfällen i Halmstad på Actic Simhallsbadet City, Karlsbergsvägen 2A
 • Total teoritid med din instruktör ca 8-10 timmar uppdelat på tre tillfällen.PADI Open Water Diver intensiv kurs 2
 • Lån av regulator, väst, vikter, våtdräkt och dykdator.
 • Dykarcertifikat (Certifierings kostnad).
 • Försäkring under kursen.
 • 3 pooltillfällen ca 2,5 timmar varav ca 2 timme i poolen.
 • 4 obligatoriska kursdyk uppdelat på 2 dagar, torsdag och fredag.

Tider för intensiv grundkurs:

 • Måndag-Onsdag 07:30-10:30 teori
 • Måndag-Onsdag 11:00-14:30 pool
 • Utedyk Torsdag-Fredag
 • OBS! Anmäl dig i god tid till kursen och hämta ut ditt teoripaket så snart du är anmäld.
 • Detta ger dig värdefull tid för att i lugn och ro läsa igenom boken och komma väl förberedd till teoripassen.

Förkrav

För att börja en grundkurs måste kunna simma 200 meter, vara 10 år fyllda, trampa vatten i 10 minuter. Det är också bra om du har någon vattenvana och inte har problem med att till exempel doppa huvudet.
Innan kursstarten får du en hälsodeklaration att fylla i. Är det något på den som stämmer in på dig så tar du kontakt med en läkare och denne avgör om du är lämpad som dykare.

Det är väldigt sällan någon blir avrådd från dykning.  Ni kan kontakta oss för läkare information.

Hur lång tid tar det att gå en Intensiv Open Water dykkurs?

Intensiv Dykkursen ta endast 5 daggar. Normalt så tar en Open Water kurs 4 veckor. Viktig att du är väl förberedd, du hämtar ut ditt kurspaket som du läser igenom hemma före kursstart, du får med tydliga studieinstruktioner om vad som skall göras. Det är dock viktigt att poängtera att vi inte vill stressa med utbildningen. Krävs det extra dyktid i poolen eller ett teoripass extra så kommer vi att genomföra detta.

Hur gammal måste man vara för att ta dykcertificat?

Är man under 15 år kan man gå en kurs som heter Junior Open water diver och då måste man alltid dyka med någon vuxen och max ned till 12 meters djup. När man har fyllt 15 år ansöker man om ett OW certificat hos PADI och då får man per automatiken ett Open Water Diver dykcertifikat som har djup gräns ned till 18 meter.

Vilka hälsokrav finns?

Man ska börja med att svara på frågorna i hälsodeklaration. Länk: https://divers.se/files/padi_deklaration.pdf

Hur förbereder man sig bäst inför en Open Water kurs?

Anmäl dig i god tid till kursen. Läs igenom kursmaterial, svara på frågor i boken. Planera och kom väl förberedd till teoripassen. Någon övrig förberedelse behövs ej. Vi finns här för att hjälpa dig och lära dig dyka!

Behöver man några förkunskaper?

Förkunskaper för att ta dykcertifikat är att vara vid god hälsa, kunna simma 200 meter och trampa vatten i 10 minuter samt vara minst 10 år (Junior Open Water Diver).

Behöver man vara supertränad för att dyka?

Det är ju aldrig fel att hålla sig i form och visst kan det vara en smula ansträngande innan du fått på dig all utrustning och kommit i vattnet. Men generellt så kräver inte dykning att du ska vara supertränad. Dykning skall vara en avslappnad och skön upplevelse. Dykning är INTE en tävling i att simma snabbast eller djupast. Det håller man på med i andra sporter. Alla som är normalt friska kan ägna sig åt dykning.

Ska man ha någon egen dykutrustning?

Egen utrustning som mask, snorkel och fenor ska man ha som sin personliga utrustning. Vi hjälper dig att välja rätt utrustning när du kontakta oss på DIVERS.se. Att ha sin egen kompletta dykutrustning är alltid en fördel. Det kan vara dyrt att köpa sin egna dykutrustning men dyker man mycket så tjänar man på det i längden eftersom man slipper att betala för att hyra sin dykutrustning. Äger du din egna dykutrustning så kan du dyka när du vill och hur mycket du vill.

Ska man ta sitt dykcertifikat i Sverige eller utomlands?

Fördelar med att ta sitt dykcertifikat i Sverige är att du får bättre service, det är billigare och framförallt roligare och enklare att ta det på sitt eget språk. Du kan göra din Dykutbildning i lugn och ro på hemmaplan. Här lär du dig att dyka under nordiska förhållanden. Klarar man att dyka här hemma är det en baggis att dyka utomlands i tropiska vatten! Fördelen är också att du kan ställa frågor till din Instruktör/Divemaster fortlöpande eftersom de finns nära tillhands. Även efter det att du erhållit ditt dykcertifikat. Vi har ny och fräsch skolutrustning samt ett stort intresse för att lära ut dykning på ett pedagogiskt och positivt sätt.

Vad kostar ett dykarcertifikat/Dykcertifikat?

Ett dykcertifikat (PADI) kostar ca 6000 kronor.

Är dykning farligt?

Dykning är en aktivitet som är förknippade med vissa risker. Vi befinner oss i ett element som inte är naturligt för oss människor. Men utövar vi denna aktivitet på det sätt som vi lär oss under kurs så är dykningen att betrakta som tryggt och säkert. Att inte dyka över sin förmåga, att kontinuerligt dyka för att bibehålla och öka sin förmåga, att ha mod att när som helst bryta ett dyk som känns fel, att ha rätt utrustning för att dyka mm. Vi lägger stor vikt på säkerheten: Vi analyserar vår luft, servar dykutrustningen, håller oss uppdaterade på nya regler och standards, ser till att vi har tillräckligt med personal både ovan och under ytan vid våra dykaktiviteter, dyker enligt regler och rekommendationer. Utöver detta så gör vi regelbundet bedömningar utifrån situationen för att avgöra om det föreligger faror med vår verksamhet. Väder och vind kan tex både hjälpa och stjälpa!

Får alla certifikat efter avslutad kurs?

Generellt sett så kommer du att klara din kurs bara du följer alla anvisningar och gör ditt bästa. Man måste uppfylla kraven som PADI ställer. Faktum är att Kursen betalar du för, Certifikat förtjänas du. Skulle du inte klara kursen på utsatt tid – ingen fara! Det går att ta fler lektioner i dykning precis som när man tar sitt körkort. Vi kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa dig. Men kravet står fast, alla praktiska och teoretiska moment skall klaras av. Du behöver inte vara orolig för att vi skall “kugga” dig. Kraven för ett dykcertifikat är klart och tydligt beskrivet av PADI. Vi följer endast de angivna kraven och säkerställer att du uppnår dem.

Hur stor är grupperna under kurs?

Max antal deltagare på en Open Water kurs är 8st. Det innebär att vi kan genomför teoripass samt poolpass med 8 elever. Till detta har vi en instruktör och minst en Divemaster. Uppdyken i havet har vi valt att endast genomföra i smågrupper på max 4 elever. Till detta har vi en instruktör och minst en Divemaster. Detta innebär att det är minst 2 ledare på 4 elever. Skulle det vara en stor kurs på 8 elever så innebär detta att halva gruppen kör sina uppdyk före lunch och andra halvan får göra sina uppdyk efter lunch.

Betalning och avbokningsregler?

Din plats på en kurs eller utflykt är bekräftad först då anmälningsavgiften är betald. Normalt sett ska kursavgiften vara betald senast 5 dagar efter att du fått fakturan eller om du fått någon annan överenskommelse med skolan. Generellt sett så återbetalas inte anmälningsavgiften om inte skälig anledning till frånvaro kan uppvisas. (Tex med Läkarintyg) Skulle du bli sjuk eller liknande på en kurs så kommer du att erbjudas plats på nästkommande kurs utan extra kostnad. Betalning sker via vår Online butik DIVERS.se , Swish eller faktura via Bankgirot.