Dykinstruktör LEV DRÖMMEN

 

Att bli en instruktör PADI Professionell

 Att bli en PADI Professionell är en livsförändrande upplevelse. Att se spänningen i studentens ögon när de tar sina första andetag under vattnet är något du aldrig kommer att glömma. Genom att investera tid, arbeta mot din nya behörighet och möta nya vänner på vägen kan du också bli en ledare och en mentor till nya och certifierade dykare. Du har möjlighet att dela otroliga undervattensäventyr med andra - att omvandla liv och berika ditt. Vill du ha den där känslan av spänning när du vaknar på morgonen och veta att du lever det liv andra drömmer om? Bli en PADI Professionell och lev livet genom att göra en skillnad.

Som en PADI Pro kommer du att vara en av de mest eftertraktade professionella dykarna på planeten. Oavsett om du arbetar på ett lokalt dykcenter, på en resort eller på en liveaboardbåt, ett livslångt äventyr väntar på dig.

PADI Assistant lnstructor och

PADI Open Water Scuba lnstructor

lnstructor Development Course (IDC) består av två delar, Open Water Scuba ln­structor (OWSI) Assistant lnstructor (Al). De flesta professionella dykare genomför hela IDC'n och deltar sen i en lnstruktörsExam­ination (IE), som är det sista steget att få en PADI instruktörscertifiering.

Att framgångsrikt slutföra enbart Al kursen resulterar i en certifiering som PADI As­sistant lnstructor. När en Al är redo att gå vidare, går man OWSlprogrammet för att bli behörig att delta på en IE för att få en fullständig PADI instruktörsbehörighet.

Dykprofessionella som innehar en instruktörsbehörighet med en annan dykutbildningsorganisation kan vara berättigade att anmäla sig direkt till OWSI programmet. Detta tar hänsyn till tidigare instruktörsutbildning och skapar en väg för att bli en PADI instruktör.

Under minst fem dagar, om IDC Online är klar, men oftast närmare sju, lär IDCpro­grammet dig att genomföra alla PADI grundläggande kurser. Du kommer att kunna organisera och presentera informa­tion, genomföra kompetensutvecklings sessioner och kontrollera utedyk. I grund och botten, du blir en bättre offentlig talare och blir riktigt bra på att visa färdigheter medan du övervakar säkerheten för elever. Viktiga ämnen är:

  • PADI Standards och Procedurer för kurser du blir behörig att hålla och workshops I vattnet.
  • Lärande, undervisning och PADI systemet
  • Riskhantering och dyksäkerhet
  • Dykbranschen och din roll som instruktör
  • Marknadsföring av dykning och rådgivning vid försäljning