DIVERS.se

Dykfenor

Startsidan 9 Snorkelutrustning 9 Category: Dykfenor

Dykmask/Cyklop

Dykfenor

Snorklar

Boots Huvor Handskar

Dykfenor Simfötter

En viktig del av en komplett dykutrustning är fenorna. Har man inte bra fenor som sitter ordentligt kan det förstöra hela dykupplevelsen.

Fenorna ger ökad effekt till bensparkarna i vattnet och gör att du rör dig framåt med en högre hastighet än du annars gjort med samma mängd energi. För en dykare är bra simfenor en viktig del av utrustningen för att de underlättar framfarten i vattnet vid transport av tung dykutrustning.

Det finns många typer av fenor för dykning och snorkling, och dom är alla optimerade för sitt specifika användningsområde.

Men vilka fenor har man i vilket sammanhang?

Det finns korta och långa simfenor, som har olika funktioner. De korta är för snorkling och simning, och de är bra för träning av benstyrka och för att öka flexibiliteten i fotleden. De är vanligtvis tillverkade av gummi eller silikon med delar i neopren eller monopren. Själva bladet brukar vara en termoplast som har viss flexibilitet, men kan även vara en fiberkomposit som har något högre vridstabilitet.

Ju hårdare bladet är, desto större kraft behövs men du får också större utdelning i form av högre hestighet, men de är svårare att använda och för nybörjaren kan det vara en bra idé att börja med termoplastfenor.

Fenor har olika design i fler avseenden än längden. De kan ha öppen eller stängd häl där de med stängd häl är för användning med bara fötter eller en tunn socka i dykning i varma vatten. Fenor med öppen häl behöver dykboots som ger värme och har hög komfort, och gör sig bäst i kalla vatten som till exempel Skandinavien.

När man ska gå en dykkurs är det viktigt att ha rätt utrustning för kursen. Beroende på vem man anlitar för sin utbildning, kan det ingå ett så kallat startpaket som man köper av dykskolan. Vänder du dig till oss på divers.se ger vi dig vår personliga service för att se till att du har rätt utrustning för rätt kurs.

Vill du veta mer om Dykfenor: Klicka Har

Mer om hur man väjer Dykfenor och hur man underhåller dykutrustning  kan du läsa i vår artikel:
DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2022

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0