Visar alla 23 resultat

Våtdräkt

Som nybörjare kan det vara svårt att välja rätt våtdräkt, men vi på divers.se finns här för att hjälpa dig! Vilken våtdräkt som passar för just dig beror av materialtjocklek, hur den sitter och extra foder som kan behövas.

Våtdräkten är gjord av gummiblandningen neopren, och den finns i olika tjocklekar för att passa den vattentemperatur du ska dyka i. För att hålla kroppen rörlig är det olika tjocklek i olika delar av våtdräkten, gärna två-tre olika tjocklekar, men ändringen i tjocklek påverkar inte värmeförmågan något särskilt.

Dräkten stängs med en dragkedja, som sitter vertikalt antingen på ryggen eller på magen. Att ha den på ryggen är det vanligaste bland dykare, men det är inte självklart att det är det bästa. Det beror helt på dykarens preferenser och önskemål. De som föredrar att ha dragkedja på magen gör det i allmänhet för att det då blir en hel panel på ryggen och det är lätt att öppna dragkedjan på framsidan. Det blir också bättre rörlighet och mindre vattenläckage när dragkedjan är på framsidan. Våtdräkter med dragkedjan på ryggen är i allmänhet lättare att ta av och på, och för att de inte ska läcka har de ett extra neoprenlager för att täta ordentligt.

Den som har hållit på med dykning ett tag har ofta hittat det system som passar henne/honom bäst. Känner du dig osäker på vad du ska välja, eller vad som är bäst för dig, ta kontakt med oss på divers.se så hjälper vi dig. Vi är proffs på dykning och har hållit på i många olika typer av vatten i alla delar av världen och har bred erfarenhet av vad som passar för olika förhållanden.

Mer om hur man väjer våtdräkter och andra dykdräkter samt hur man underhåller dykutrustning  kan du läsa ivår artikel:

DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2019