Visar 1–25 av 84 resultat

Snorkelutrustning
Att ha rätt snorkelutrustning när man snorklar är A och O. Det är viktigt att din dykmask och snorkel sitter bra på ansiktet och är anpassad efter varje individ.

Det är oftast bra att köpa ett snorkelutrustnings set där dykmask och snorkel passar bra ihop och är av samma fabrikat ex. Scubapro. Vi hjälper dig att hitta rätt kombination utifrån dina behov.

Våra snorkelutrustnings set är av första klassens Scubapro-design och har en kvalitet och hållbarhet som är tydlig även för nybörjaren.

Vi har snorkelset för såväl barn som vuxna. Men vad bör man tänka på när man köper en snorkel och en dykmask till ett barn?

Precis som till vuxna är komfort och material viktiga faktorer vid val av produkt
• Dykmask eller cyklop – Även om en vuxen dykmask eller cyklop kan vara liten bör den inte användas av barn, då förutsättningarna är olika.
• Material – Dykmasken eller cyklopet bör vara av silikon för att hålla tätt ordentligt runt ditt ansikte.
• Snorkel – Snorklar för vuxna bör inte användas av barn, då barnens lungkapacitet är mindre och har andra krav för att ge en god luftväxling.
Vilka dykmasker och snorklar passar med varandra? Det viktigaste är att kombinera vuxen dykmasker med vuxensnorklar och barn dykmasker med barnsnorklar, då passar de bäst ihop. Köper man snorkelset passar de oftast även i färg, och i vissa fall kan man välja färgkombinationer fritt.

För att vara säker på att du väljer rätt produkter har vi gjort guider för dig
HUR VÄLJER JAG BÄSTA DYKMASKEN ELLER CYKLOP. GUIDE 2019
Vi har även ett utbud av dykfenor eller simfötter. Det finns även fenor som är anpassade till barn.
FAQ

Vilken Dykmask är bäst?

Det viktigaste är passformen. Eftersom det finns många olika ansiktsformer så finns det också många olika dykmasker. Den bästa dykmasken är den som är tillverkad i högkvalitativ UV-beständig Silicon. Vi ger alltid personlig rådgivning när du ska köpa din dykmask hos oss.

Vilket Cyklop är bäst?

Det viktigaste är passformen. Eftersom det finns många olika ansiktsformer så finns det också många olika Cyklop. Det bästa cyklopet är det som är tillverkat i högkvalitativt UV-beständig Silicon. Vi ger alltid personlig rådgivning när du ska köpa din Cyklop hos oss.

Finns det Dykmasker/Cyklop till stora ansikten?

Ja det finns Dykmasker eller Cyklop till alla ansiktsformer. Vi erbjuder ett stort sortiment så att alla ska kunna hitta en Dykmask eller ett Cyklop som passar.

Finns det dykmasker/Cyklop till små ansikten?

Ja det finns Dykmasker eller Cyklop till alla ansiktsformer. Vi erbjuder ett stort sortiment så att alla ska kunna hitta en Dykmask eller ett Cyklop som passar.

Vilken snorkel är bäst?

När du köper en snorkel ska du tänka på vilken lungkapacitet du har. Större personer har ofta en större lungkapacitet och behöver därför en snorkel med större diameter. Det är också bra att köpa en snorkel med bottenventil och vågskydd. Detta underlätta och gör att du slipper vatten i snorkeln. Snorkeln ska vara tillverkad i UV-beständig Silicon.

Vilken snorkel är bäst för barn?

När du köper snorkel till barn ska du tänka på att den är anpassad just för barn och inte till vuxna. Du kan alltså inte låna ut din snorkel till ditt barn utan de ska ha sin egen som är anpassade efter deras lungkapacitet. Diametern på barnsnorklar är betydligt mindre än på snorklar till vuxna. Den ska vara tillverkad i högkvalitativt Silicon och inte i mjukplast. Billigare snorklar är ofta tillverkade i mjukplast vilka kan vara allergi framkallande. Vi säljer endast snorklar av högkvalitets Silicon.

Vilka fenor passar bäst till snorkling?

De bästa fenorna för snorkling är hälremmsfenor. Vi rekommendera GO fenor. Dessa fenor är lätta. De väger mindre än ett kilo vilket är en stor fördel när du ska åka utomlands och ha restriktioner om hur mycket bagage du få ta med på flyget. Go fenorna är lätta att ta på och av. De är inte så storlekskänsliga utan du kan oftast ha dem under flera år även under åldrar då dina fötter växer.

Vilka fenor är bäst för barn?

Vi rekommendera GO fenor. Dessa är lätta. De väger mindre än ett kilo. GO fenorna är lätta att ta på och av. De är inte så storlekskänsliga utan du kan oftast ha dem under flera år även under åldrar då dina fötter växer.

Vad behöver man för utrustning för att snorkla?

Du behöver en Dykmask/Cyklop som har bra passform för just ditt ansikte. Detta för att förhindra läckage när du snorklar. Du behöver en snorkel som är anpassad efter din lungkapacitet och som har en bottenventil och ett vågskydd för att förhindra att vatten kommer in i snorkeln. Du behöver också ett par fenor. Det finns två typer av fenor. Helfotsfenor där du inte behöver några boots och Hälremmsfenor där du behöver boots. Fördelen med Hälremsfenorna är att de är mycket enklare att ta av och på. Bootsen skyddar dessutom dina fötter om det är stenigt eller halt när du ska ta dig ned till vattnet.

Finns det snorkelutbildning?

Ja det finns det! Om du är nybörjare så rekommendera vi att du gå en snorkelutbildning för att lära dig rätt teknik. Vi hjälper gärna dig att välja rätt utrustning så att din snorkelupplevelse blir så bra som möjligt.

Behöver man utbildning för att snorkla?

Både JA och NEJ! På många ställen i världen kräver man ett snorkelcertifikat för att få åka med på snorkelutfärder. För att tex snorklar med Valhaj, Delfiner och andra Valar krävs oftast ett snorkelcertifikat.

Kan alla snorkla?

Ja, alla kan lära sig att snorkla. En snorkelutbildning tar ca 3 timmar att genomföra.

Hur mycket kosta en komplett snorkelutrustning?

En komplett snorkelutrustning kostar från ca 2000 kr. Allt beror på vilken Kvalité du väljer och om du vill ha något speciellt märke. För barn kostar det ca 1500 kr

Från vilken ålder kan man börja snorkla?

Det finns ingen åldersgräns. Man bör ha god vattenvana och man bör kunna simma eller använda en flytväst. Tänk på att aldrig låta barn snorkla utan en Vuxen i närheten. Det är lätt att barn simma iväg efter något som fångat deras intresse, eller om vattnet är strömt då kan det vara svårt för barnen att ta sig in till land eller fram till båten på egen hand.

Finns det UV-kläder till barn?

Ja, UV-kläder finns i alla storlekar. Det är viktigt att skydda sig mot solens strålar inte minst när man snorklar. Vattnet reflektera solens strålar och utan att man märker det kan man få brännskador på huden under en snorkelutfärd. Solskyddskräm är inte att rekommendera när du snorklar. Ämnena i solskyddskrämerna är inte bra för miljön och inte heller för fiskarna.

Vad är UV-kläder?

Snorkelutrustning

UV-kläder ett tunt lager med tyg som skydda dig mot solens skadliga UV-strålar. Det finns olika styrkor UPF 50 och UPF 80. Med dessa kläder kan du vistas i solen eller i vattnet och minska risken för att bli bränd av solen UV strålar.

Hur får man bort imman från dykmasken/cyklopet?

När du köper din Dykmask /Cyklop är det viktigt att du rengör den ordentligt. Innan du använder den första gången bör du förbereda den för att undvika att imma bildas på insidan av glaset. Gnuggar glaset med tandkräm ( whitening tandkräm) som innehåller en liten mängd slipmedel. Då blir man av med hinnan som orsakar imman och då är förutsättningarna för bra sikt betydligt bättre. Efter att du gjort detta momenten så finns det ett spray att köpa som gör att masken håller sig imfri. Här kan du hitta sprayet: SCUBA CLEAR