Everflex Yulex 2mm Hooded vest

1 659 kr

SKU: 63.761.000 Categories: , Tags: , , Brand:

Description

Everflex Yulex 2mm Hooded vest

Den här bekväma 2 mm västen erbjuder massor av stretch för att maximera rörelseomfånget. Den är en lättare version av 5/3 mm huvvästen som kan bäras antingen för sig själv eller för bygga på din våtdräkt för att få extra värme i överkroppen samt i huvudet. Både västen och huvan har ett foder i svart stretch polyester på utsidan/insidan, och huvan kommer även med en ansiktstätning.

Funktioner: 

  • YULEX®-dyk är speciellt framtaget för att motstå kompression av våtdräkt under dykning. 
  • Västen är sammansatt med flatlocksömmar med ett lösningsmedelsfritt lim.
  • Både huvan och västen erbjuder 2 mm termiskt skydd och en svart stretchig polyester på utsidan/insidan av återvunna plastflaskor.
  • Huvan innehåller en ansiktstätning för att minska vatteniflödet och öka värmen.

Specifikationer: 

  • Tjocklek: 2mm
  • Material: Yulex Dive växtbaserat skum
  • Vikt: 0,99 lb
  • Växtbaserat skum tillverkat av FSC-certifierat naturgummi. 100 % neoprenfri.

Skydda vår natur med miljövänliga material.

Den nya växtbaserade Scubapro Everflex Yulex är den första dykdräkten på marknaden som är tillverkad helt av hållbar naturgummi. Gårdarna som producerar råvarorna är strikt socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvariga på grund av deras FSC-certifiering, som syftar till att skydda vår miljö.
Scubapro tar hållbarheten ett steg längre! Sömmarna är limmade med användning av lim utan lösningsmedel, och polyestern som används för interna och externa beläggningar är framställd av 45 återvunna plastflaskor per dräkt.

Material av hög kvalitet garanterar hållbarhet och säkerhet vid dykning.

Kvalitetsmässigt gör detta miljövänliga alternativ inga kompromisser. Det är lika tryckresistent, bekvämt och termiskt skyddande som traditionell kalkstensneopren. Långtidstester av dräktens hållbarhet och motståndskraft visar att den enkelt klarar av många års intensiv dykning i både salt- och klorvatten.
Faktiskt har det gjorts små förbättringar, särskilt på de delar av dräkten där det finns tydlig mekanisk belastning. De extra förstärkningarna inkluderar ett hållbart belägg på säte och axlar samt extra gummikuddar på knän och axlar.
De dubbla blixtlåsstygnen är också limmade, vattentäta och mycket flexibla. En bra passform ger god termiskt skydd.

Additional information

Storlek

S/48, M/50, L/52, XL/54, 2XL/56, 3XL/58, XS

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0