DIVERS.se

Dykdräkter

Startsidan 9 Category: Dykdräkter

Våtdräkt

Torrdräkter

Boots Huvor Handskar

Torrdräkts Underställ

Torrdräkts Tillbehör

Torrdräktshandskar

Showing 1–40 of 177 results

Dykardräkter

Det finns olika typer av dykardräkter och det är mycket att tänka på när det är dags att välja dykardräkt. Ska det vara en våtdräkt eller torrdräkt? Hur håller jag värmen? Vilket skydd ger dykardräkten egentligen? Vilka material finns och vad är bäst?

Svaret är att val av dräkt helt beror på under vilka förhållanden du ska dyka i. Temperatur, tid, miljö avgör vad som passar bäst. En dykardräkt ska hjälpa dig att hålla värmen i vattnet (särskilt viktigt här i Sverige och Skandinavien), och den skyddar dig från den omkringliggande miljön i vattnet, tex vassa klippor eller djur i vattnet som kan skada dig vid beröring.

Vilka olika typer av dräkter finns det? De två huvudgrupperna är torrdräkt respektive våtdräkt. Som namnen antyder hålls man torr i en torrdräkt, medan en våtdräkt släpper in lite vatten som värms upp av kroppen och fungerar som värmeisolerande lager. Våtdräkten är vanligast vid snorkling, vindsurfing och dykning, och är gjord av neopren. Neoprenet har fördelar i och med att det förutom att isolera mot det kalla vattnet utanför, även bidrar med flythjälp. En våtdräkt med långa ärmar och långa ben ger bättre flytförmåga än en en med korta ärmar och ben.

Torrdräkter släpper inte in vatten och saknar därmed det skyddande lager av uppvärmt vatten som finns i en våtdräkt. För att ändå hålla värmen kan det vara lämpligt att ha underställ under sin torrdräkt.

Det finns två olika typer av torrdräkter; skaldräkter och neoprendräkter. Skaldräkterna finns i olika material men har samma egenskaper oberoende av vilket djup man är på. Så är det inte för neoprendräkten; den komprimeras när man kommer ner på större djup och lämpar sig därför inte för djupdykning. Neoprendräkten har fördelen att den är lättare att dyka med då man på sommaren klarar sig utan underställ under.

Mer om hur man väjer Dykdräkter och hur man underhåller dykutrustning  kan du läsa ivår artikel:

DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2022

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0