Dykmask/Cyklop

Dykfenor

Snorklar

Boots Huvor Handskar

Showing all 14 results

BARN

Dykning och snorklining är en aktivitet för hela familjen. Det bästa med en hobby är när man kan dela den med nära och kära. Att uppleva sina barns glädje och entusiasm när de snorklar eller dyker och att få se och uppleva olika färgsprakande fiskar och koraller i dess naturlig miljö är något som kan göra att familjen får ett gemensamt intresse som vara livet ut. Att höra deras diskussioner om vad de upplevt, se deras glädje över sina upplevelser och att dela detta intresse är fantastiskt.
För att barnen ska kunna snorklar eller dyka på ett säkert sätt och få den bästa upplevelsen har Scubapro tagit fram ett sortiment av dykutrustning och snorkelutrustning som är anpassat just för barnen. Att använda mamma eller pappas dykmask eller snorkel är inget bra alternativ. En dykmask eller ett cyklop som är för stort och läcker in vatten och en snorkel som är svår att andas genom ger ingen bra upplevelse när man snorklar eller dyker.
En dykmask eller ett cyklop för barn ska sitta tätt mot ansiktet och vara anpassat till ett barnansikte. Därför måste barnens dykmasker vara av en mindre modell. En barnsnorkel ska ha en mindre innervolym och något kortare rör vilket gör att det är lättare att andas igenom eftersom barn har en lägre lungkapacitet. Det är viktigt att snorkel kan ta in den mängd syre som barnet behöver. Den ska även ha ett mindre ergonomiskt munstycke som sitter bekvämt i barnens mun utan att glappa eller skava i munnen.

Fenorna eller simfötterna ska också vara anpassade till barn. Vi rekommendera att köpa ett par GO fenor som även finns i små storlekar. Dessa fenor är lätta att ta på och av och väger inte så mycket som vanliga fenor. GO fenorna är perfekta för hela familjen som ska ut och resa, särskilt när man har ont om plats och måste tänka på vikten på sitt res bagage.
Att använda rashgard (UV-kläder) när man snorklar är också viktigt. Barns hud är känslig mot solen och man vill inte att de ska bränna sig undertiden som de ligger i vattnet och snorklar. Solkrämer är som du kanske vet INTE bra för vattenorganismerna och fiskarna. Hjälp till att skydda naturen genom att INTE använda solskyddskrämer utan investera i UV kläder till dig själv och dina barn!
Vi kan även erbjuda våtdräkter till dig och dina barn. En bra våtdräkt gör att du och dina barn kan vistas i vattnet längre tid utan att frysa.
All barnutrustning är designad för att barnen att vara säkra och bekväma i vattnet så att de kan fokusera på att ha roligt tillsammans.
All utrustning från Scubapro är av högsta och bästa kvalité!

Mer om hur man väjer snorkelutrustning och dykutrustning och hur man underhåller  din dykutrustning  kan du läsa ivår artikel:

DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2022

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0