DIVERS.se

Dykregulator

Startsidan 9 Category: Dykregulator

Regulatorpaket Singel

Dykregulatorpaket Dubbelt

1:A + 2:A STEG

1:A + 2:A STEG + OCTOPUS

1:A STEG

2:A STEG

Tillbehör

Showing 1–40 of 588 results

Dykregulator

Dykregulatorn är det som sitter högst upp på slangen närmast munnen, och den omvandlar dykarens andningsluft från ett högre tryck till ett lägre. Tekniken för hur detta görs är likartad för alla regulatorer, men på vissa typer finns större möjligheter att manuellt påverka luftflödet genom regulatorn än på andra.

Vilken luftmängd som kommer ur regulatorn beror på om den är balanserad eller obalanserad. En balanserad regulator ger konstant mängd luft/gas oavsett trycket i flaskan, medan en obalanserad regulatur ger lägre tryck när trycket i flaskan sjunker. Obalanserade regulatorer är oftast billigare än balanserade.

Som i de flesta system när det gäller dykning har även regulatorsystemet redundans, dvs det finns ett inbyggt backup-system ifall något går sett. När det gäller regulatorer har man en reservregulator, även kallad octopus, som är en obalanserad regulator ämnad som nödsystem.

En regulator är en del av dykutrustningen som man inte köper ny speciellt ofta. Därför är det smart att redan från början sikta in sig på den dyrare varianten av balanserad regulator som håller högre kvalitet och är mycket lättare att andas igenom än de billigare obalanserade. Andningen tar mycket energi när man är under vattnet, och kan man andas på ett lättare och mer effektivt sätt är det värt mycket. Man orkar mer och längre under ytan om andningen går lättare, därför är det en god investering att köpa en bra regulator redan från början.

Det finns mycket dykutrustning att köpa begagnat, så även när det gäller regulatorer. Risken är dock stor vid begagnatköp att det blir höga kostnader för service i samband med köpet, speciellt om regulatorn legat länge eller inte tagits väl om hand av sin tidigare ägare.

På divers.se rekommenderar vi Scubapro’s regulatorer. Dom håller hög kvalitet och är mycket lätta att andas igenom. Serviceintervallet är 2 år, vilket gör att deras driftskostnader inte är lika höga som andra i övrigt likvärdiga regulatorer. Scubapro’s regulatorer är något dyrare än andra märken, men över en livslängd är dom definitivt värda det.

Mer om hur man väjer dykregulator och hur man underhåller dykutrustning  kan du läsa ivår artikel:

DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2022

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0