DIVERS.se

Teknisk dykutrustning

Startsidan 9 Category: Teknisk dykutrustning

Torrdräkter

Vingsystem Enkelpaket

Dykflaskor

Lampor

Vingsystem Dubbelpaket

Knivar/Skärverktyg

Värmesystem

Vingar

Torrdräktsunderställ

Torrdräktshandskar

Backplate

SMB/Spools/lyftsäckar

Sidemount

Tillbehör

Underhåll/Skyddsprodukter

Fyllning/Mätning/kopplingar

UV Scooters

Teknisk Dykutrustning
Teknisk dykning är annorlunda från det som vanligen kallas sportdykning, och ställer höga krav på dykaren och dess träning. Dykaren har specialutrustning för att klara större djup och andas inte vanlig luft som vid sportdykning, utan gaser i olika kombinationer.

Utrustningen skiljer sig åt genom att den är utformad för redundans. Det finns reserver och dubletter av alla delar; dubbla regulatorer, dubbla flaskor för att det ska finnas ett komplett backupsystem. Torrdräkt är att föredra, men för att kunna genomföra kursen för teknisk dykning bör dykaren ha torrdräktscertifikat och ha gjort minst 20 dyk i torrdräkt för att vara trygg.

Scubapro gör de absolut bästa produkterna för teknisk dykning, varför vi på divers.se har valt att ha deras högkvalitativa produkter i vårt sortiment.

Det går inte att använda vanlig luft vid teknisk dykning. Istället har man en gasblandning som är optimal för just det djup man har tänkt befinna sig på. Det är med andra ord viktigt att planera sina tekniska dyk noga och i förväg veta vilka djup man ska ner till.

På grund av gasblandningen är det inte längre möjligt att gå direkt upp till ytan, utan man har ett ”tak” över sig. Taket beror av hur länge man varit nere (exposure time), vilket påverkar hur mycket av gasen som löser sig i kroppens vävnader. Gaser som används är tex Heliox (syre och helium), Trimix (syre, helium och kväve), Nitrox (syre och kväve), syrgas och i torrdräkten används argon för varmhållning.

Det är viktigt att ha rätt utrustning när man har tänkt att börja med teknisk dykning, och det är inte alltid helt enkelt att välja rätt. Kontakta oss på divers.se så hjälper vi dig att välja rätt utifrån dina behov.

Mer om hur man väjer Teknisk dykutrustning och hur man underhåller dykutrustning  kan du läsa ivår artikel:
DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2022

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0