Scubapro Crystal VU Mask/Cyklop

1 095 kr

Description

Crystal VU Mask/Cyklop

En helt ny teknologi som gör det möjligt att sätta sidoglas i Crystal VU masken/cyklopet. Nyheten är att du inte kan se några sömmar inifrån och därför ger denna masken en faktiskt vy samt ett bra ljus. Masken/cyklopet är tillverkad av kristall klar silikon med finns även i svart silikon. Masken/Cyklopet har extremt bra passform. Vi rekommenderar att ha denna masken/cyklopet med på din semester för dykning och snorkling. Varför är det så viktigt att få en ordentlig dykmask/cyklop? En bättre kvalitet håller i flera år. Silikonmask är det starkaste materialet som aldrig blir hårt och uttöjt. Det går att få reservdelar till denna mask, såsom remmar och spännen. Du får med säkerhet en bra upplevelse (utan vatten i ögonen). Denna mask är fri ifrån farliga mjukgörande medel så som PVC och Falater.

Råd för att förbereda din nya dykmask innan första dyket!

När du har köpt din nya dykmask/cyklop har den ofta en osynlig hinna av silikon på insidan av glaset från tillverkningen. Detta gör att Cyklopet eller Dykmasken immar igen när du dyker. Detta vill du inte ska hända! Innan du använder din nya Dykmask bör du förbereda den på att inte imma ska bildas på glaset. Gnugga därför insidan av glaset med en tandkräm ( tex vit Colgate utan slipmedel ) Gnugga ordentligt på glaset och skölj därefter noga med vatten. Upprepa denna behandling två  gånger. Detta tar bort lagret som producenten har lagt på för att motverka uttorkning och skydda silikonet. Nu har du blivit av med hinnan som orsakar imman och nu är förutsättningarna för bra sikt betydligt bättre. Tillsätt därefter en droppe Scuba clear i vardera lins på insidan. Gnugga linserna och låt masken torka. Nu har du gjort förarbetet.

Inför varje dyk tillsätter du sedan en droppe Scuba Clear på linserna och gnugga noga. Vänta en minut och skölj/doppa sedan dykmasken hastigt i färskt rent vatten, skaka bort överflödigt vatten. Dykmasken är nu redo att användas.

Lycka till!

Läs mer om Dykmasker här. Hur väljer jag den bästa dykmasken:

För att undvika att det bildas imma på dykmasken/cyklopet under dyket rekommenderas att använda immskyddsmedel.

Här kan du köpa immskyddsmedel till din mask/cyklop SCUBA CLEAR ANTIFOG

Additional information

Färg

Blå/Klar silikon, Orange/Svart/Svart silikon, Röd/Klar silikon, Silver/Svart/Svart silikon

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0