Sale!

Scubapro Jetfin Original Svart med Spring Strap

Original price was: 2 759 kr.Current price is: 2 290 kr.

Description

Scubapro Jetfin Original

SCUBAPROs Jet Fenor har satt standarden ända tillbaka till 1965. Fram till i dag är fenan fortfarande det klara valet bland erfarna dykare, tekniska dykare och militära elitenheter över hela världen. Jet fenorna tillverkas i högkvalitativt gummi, vilket ger en lite tyngre fena jämfört med traditionella plastfenor. Tyngden gör fenan till ett populärt val bland torrdräktsdykare, samt dykare som använder sig av Frock-Kicks. Dessutom, med rätt teknik, kan man även backa med denna fena.

Dessa fenor används av instruktörer och divemaster runt om i världen som kräver både kraft och hållbarhet i en ventilerad fena. Den klassiska designen ger utmärkt framdrivning och komfort vid varje fen spark. En exceptionell hastighet med minimal ansträngning.

 

Fenbladets utformning med ventilerande kanaler vilket gör att vattnet kan strömma genom kanalerna på de svagare, nedåtgående sparkarna, vilket minskar trycket och du får mindre belastning på benet. På grund av kanalernas vinkel reagerar fenan som ett fast/tätt blad i de uppåtgående rörelserna. Jet Fenan är utrustade med robusta heal strap i stål.

Med Scubapro Jetfenor får du fullständig kontroll när du dyker. Materialet är extremt tåligt och är negativt i vattnet så att du inte behöver benvikter.

Scubapro Jetfin Original är mycket bra för grod sparkar som är den mest effektiva (och kanske den mest logiska) bensparken. All kraft används för att röra sig framåt i motsats till den “normala” bensparken där ungefär samma effekt går åt upp och ner som framåt. I trånga utrymmen fungerar Jetfenan utmärkt för så kallade fladder kicks och grod sparkar. Du kan vända dig enkelt med jetfenan i trånga utrymmen.

Om du dyker i grottor, på vrak, fotograferar eller helt enkelt bara gillar att ha bra kontroll på din fen teknik så är Scubapro Jetfin Original det bästa valet.

Vi använder XL som “one size fits all” i storlekar från 39 till 44. Gummi är ett bra material att arbeta med. Har du bred fot och fotfickan är lite smal kan du värma upp gummit med varmt vatten och sedan töja ut fenan något så att foten passar i fickan. Det allra enklaste sättet är att stoppa fotfickan i kokhett vatten så att gummit blir mjukt sedan sträcker du ut dom med hjälp av ett par pjäxor som är i samma storlek som din torrdräktssko.

Välj storleken XXL om du använder DUI Rock boots, eller mycket grova boots. Då är det mest troligt att du få rätt storlek som passar just dig . Storleken L är relativt liten och är bäst för våtdräktsdykning.

Detta är en tung fena som passar alldeles utmärkt till torrdräkstsdykaren.

  • Det finns många imitationer, men det finns bara en Scubapro Jetfin Original.
  • Gummimaterialet är känt för sin hållbarhet och är extremt slitstarkt.
  • Den beprövade ventilerade designen minskar motståndet på uppslaget och ökar tryckkraften på nedslaget.

size chart open hel fin

 

Additional information

Storlek

M, L, XL, XXL

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0