Covid-19 och dykning sommaren 2020 1

Covid-19 och dykning sommaren 2020

Covid-19 och dykning sommaren 2020

Spridningen av Covid-19 har i de flesta delarna av världen fått oss att stanna hemma. Våra resplaner har blivit inställda och semestern detta året kommer inte att se ut som den brukar göra. Du kanske planerat att åka på en utlandssemester men istället är det mer trovärdigt att du få stanna hemma i Sverige och njuta av den svenska sommaren vilket inte är så dumt det heller.

Den här fruktansvärda pandemin kostar människoliv och försörjning då många blir permitterade och arbetslösa, så att planera och prata om semester känns kanske obetydligt i jämförelse. Att hitta något meningsfyllt att göra och att se ljust på framtiden kan hjälpa många att ta sig igenom denna svåra tid. Detta vill vi gärna hjälpa dig med!

Vi har ett förslag!Covid-19 och dykning sommaren 2020 2

Tar din dykkurs nu i sommar och utforska de svenska dykplatserna eller så är du redo att utforska korallrev på vackra tropiska platser när dom så småningom lyfter på reserestriktionerna. Du kan även passa på att ta en fortsättningskurs (AOW, Nitrox eller Torrdräktskurs) för att förbättra dina dykfärdigheter och stå bättre rustad inför dyksäsongen.

Du kan nu till sommaren ta det första steget i din dykkarriär. Ta ditt PADI Open Water dykcertifikat. Vi erbjuder dig nu att läsa kurslitteraturen hemma, vilket gör att du endast kommer att vistas i klassrummet en bråkdel av kurstiden.

I klassrummet går vi endast igenom olika frågeställningar som kan ha uppstått under tiden du läst hemma och du gör de skriftliga proven.  Vi på DIVERS.se följer sportdykarförbundets rekommendationer kring sportdykning och utbildning med tanke på Corona-viruset.

Detta innebär att vi desinfekterar regulatorerna efter varje avslutat kurstillfälle. Vi rengör även all annan utrustning som octopus/inflator BCD efter varje gång de använts. Varje elev har sin egen lånade utrustning markerad med namn som de använder under hela kursen.

Under ytan så är risken för smitta minimal både i bassängen och ute i havet! Vi uppmanar alla att tänka på god handhygien och att hålla distans till varandra både i klassrummet och vid av och påklädning av utrustning. Våra reglar är enkla! Blir du sjuk så stannar du hemma och du erbjuds att hoppa med i nästkommande kurs.

Vi sitter alltid med 2 meters distans mellan eleverna i klassrummet. Blir det nya ändringen från regeringen så anpassa vi kursen efter dessa.   Kursen tar ca 40-50 timmar att slutföra och innehåller tre steg. Förberedelse inför kursen: Anmäl dig och hämta ut ditt kursmaterial.

Steg 1 – KunskapsutvecklingDu läser hela boken och svara på kunskapsfrågorna i slutet av varje kapitel. Därefter träffas vi tillsammans med dina kurskamrater och skriver delproven. Här får man även möjlighet att ställa frågor som kan ha uppkommit när man suttit hemma och läst. Du har nu lärt dig grunderna i dykningssäkerhet och de grundläggande principerna för att dyka.

Steg 2-Poolövningar Här får du på ett säkert sätt träna på dina dykfärdigheter som du tidigare läst om. När du tränar och lär dig hantera dessa övningar är vi i en  såkallad kontrollerad dykmiljö. Övningarna utförs i en simbassängen. Alla dessa övningar gör du tillsammans med en professionell dykinstruktör.

Steg 3-Dykning på öppet vattenVi träffas två heldagar då vi gör övningar tillsammans på öppet vatten (sjö eller hav). De flesta av dessa övningar har du redan tränat på i poolen.Vi hjälper dig bygga upp ditt självförtroende så du känner dig trygg. När du klarat alla övningar är du redo för att dyka på egenhand med dina nya dykkamrater.

Grattis du ha tagit ditt Dykcertifikat!

Steg 4: Nu kan du börja planera din nästa dyksemester. Var kommer du åka på din nästa resa? Röda havet, Maldeverna, Fillipeninarna eller kanske till Bali? Eller varför inte dyka här i Sverige. Det finns bra dykning t.ex. på hela västkusten. Så vad väntar du på?

Upplev viktlösheten. Börja din PADI Dykkurs nu!

Av Cory Symoens Nyheter 0 kommentarer

0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *